• English
 • Bereidingswijze

  Wat is de perfecte bereiding?

  Deze koolhydraatarme frites moet je nooit in de frituur doen, altijd in de airfryer. Dit komt, omdat je dan de mooie lage waarden van de frites verliest. Daarnaast zijn ze ontwikkeld voor bakken in hete lucht.

  Dit is een natuurproduct, dus per zak kunnen de waarden van de grondstoffen variëren. Verschillende aardappeloogsten leiden tot verschillende kwaliteiten van de aardappelen. De coating kan in dikte variëren en daardoor kunnen de frituurtijden en de waarden ook anders zijn per verpakking. Wij blijven alles monitoren, maar verschillen kunnen niet worden uitgesloten – we doen er alles aan om ze te beperken. Wat je ook moet weten: onze frites reageren heel precies op hitte, ga er dus zorgvuldig mee om.

  Deze speciale frites hebben een hoog watergehalte en zijn dus zacht, bijna puree-achtig, vanbinnen. Deze frites zijn niet stevig genoeg om je mayo er mee op te scheppen, ze hebben een eigen karakter. Maar o zo lekker met mayo!

  VOOR DE MEEST KROKANTE FRITES: 

  Verwarm de airfryer* (2100W) voor op 180C.

  Leg de frites zo gelijkmatig mogelijk op de bodem van het mandje van de airfryer, het liefst naast en vooral niet op elkaar, dit noemen we ‘single layer’.

  Bij voorkeur niet meer dan 200 gram. Bak de frites in 9 minuten, schud halverwege 1 of 2 keer om.

  Bedwing je ongeduld: airfry niet te veel frites in een keer!

  VOOR DE LAAGSTE WAARDEN:

  Verwarm de airfryer* (2100W) voor op 180C.

  Bak een halve zak frites (niet meer dan 250 gram) bij 180C in 8,5 minuten goudgeel.

  De frites na circa 5 minuten omschudden voor optimale krokantheid.

  Bekijk zelf hoe je de frites het lekkerst vindt, prik er bijvoorbeeld voorzichtig eentje met een vork uit om te proeven.

  Let op: elk type Airfryer is anders en heeft dus andere instellingen nodig.

  Deze speciale friet bevat al zout. Dat betekent dat je zelf geen zout meer hoeft toe te voegen en dus ook nooit te veel zout kan binnenkrijgen.

  *Gebaseerd op Philips Airfryer XL